fbpx

Om/About

Jasper & Lotta

Med sina Atomicskidor under fötterna tycker Jasper att Pias eller Doc Isak är de bästa reporna i Kittelfjäll. En bra dag på fjället som gärna avslutas i köket på restaurangen eller hemma tillsammans med morsans palt och sonen Alvar.

Den kreativa krögarinnan Lotta säger Ja till allt och tänker på mycket, alltid. Som entusiastisk sommelier och sannerligen vinfrälst kan du vara säker på du får de bästa rekommendationerna från Värdshusets fina dryckessortiment.

Kittelfjäll Värdshus är ritat av den välrenommerade arkitekten Josefina Nordmark och kopplar an till Kittelfjälls småjordbrukskultur med dess ladubyggnader för såväl redskap, djur och hö. Material och färgsättning är hämtat från skogen och fjället. Bakom inredningskonceptet står delägarna Lotta och Jasper Bergström i samverkan med fastighetsägaren Kålårado Invest, Joinery Snickeri i Åre och arkitekten.

Kittelfjäll – legendarisk och genuin fjällby

I den lilla och genuina fjällbyn Kittelfjäll/Tjiehtele med 200 år på nacken samsas äldre bebyggelse och gamla lägdor med småskaliga nybyggen. Här finns utöver nybyggda Kittelfjäll Värdshus hotell Kittelfjäll med restaurang och bar, Kittelfjäll Skilodge, Hotell Granen, en liftanläggning med skidbod samt Sista utposten där du kan handla och tanka. Byn ligger vackert mellan berget Stuore Giebnie/Kittelfjället och Vajmuojeanoe (hjärtälven)/Vojmån

Kittelfjällets skidområde och dess nedfarter är av naturen formade och levererar glädje och inspiration till skidåkarna. Det finns ingen plats i Sverige där du når en sådan omfattande offpiståkning direkt i skidsystemet genom 40-talet nedfarter i naturliga raviner, glesa björkskogar och böljande åsar. I skidsystemet finns även gott om pistade nedfarter i hela färgskalan – från snälla gröna och blå till de lite mer utmanande svarta. Ett berg som tar hand om dig oavsett hur du vill uppleva ditt vinteräventyr.

Hållbarhet

Hållbarhet är något som är självklart för oss. Vi strävar efter att köpa så mycket råvaror som möjligt lokalt.
Vill du veta mer om hur Destination Kittelfjäll arbetar med hållbarhet? Läs mer>>

About

There is probably not one off-piste-skier in this country who does not get something dreamy in his eyes when they think of Kittelfjäll. Kittelfjäll is a small resort. Or it’s actually not a resort at all. Kittelfjäll is a small and genuine mountain village that dates back to the 17th century. There are only a few tow lifts, but the mountains are steep, and there are almost endless possibilities for the off-piste skier. It’s like a nordic variant of La Grave.

Kittelfjäll is not only about winter, however. The summer is gorgeous —winding streams and crystal clear lakes perfect for fly fishing, adventurous single track for mountain biking, and the forest is full of mushrooms and wild berries.

And in the middle of this gem, you can find Kittelfjäll Värdshus.

Kittelfjäll Värdshus is recommended by the prestigious White Guide and is run by Jasper and Lotta Bergström. Jasper is a renowned chef and Lotta sommelier. Together they create one of the mountain range most worth visiting places. Rustic, but creative cooking with local ingredients is matched with carefully selected beverages. The environment is cozy in a modern way, and here you can enjoy a dining experience with a gorgeous mountain view.