100% Västerbotten 19-21/9
Denna helg serverar vi en meny där våra råvaror till 100% kommer från Västerbotten. (Lite som vi alltid gör 🙂 ) Detta är en del av viktigt och kul projekt som vi är med i under ledning av Länstyrelsen i Västerbotten och kocken Anders Samuelsson. Syftet är att öka andelen lokalt producerade råvaror på länets restauranger. Bra!
Förutom denna fina meny kommer vi att ha ett par rätter som man kan beställa och äta i köksbaren
Nygräddat potatistunnbröd
lättrökt öring från Virisen, vår egen pepparrot
Helstekt purjolök från Strycksele
granskottspistou, smörsås på Lapplandssmör, picklade hjortron, krasse
Confiterad lammbog från Häljegård
grönt från Fjällnära, emulsion på Kittelägg & husets örter, lammsky
Glass på Staggliblåbär
krossade kornmjölsdrömmar, maräng med rosor, syrad grädde
595 kr
Stugförstameny 27 – 28/9
från kl 17
”Klassisk” råbiff
oxinnanlår från Sjöberg, kapris, äggula, cidervinägersenap
Bröd & Svedjanbakad fjällröding
kantarellcréme, god kål från Fjällnära, sås på havskräfta & krondill
Chokladsandwich
vit & mörk choklad, vanilj, hallonsorbet
625 kr
Bojtikken hillbilly band 27/9 från kl 20:00
På Stugförstafredagen kommer grabbarna i Bojtikken tillbaka och lirar i vår bar. Det kommer garanterat bli fullt ös och fullsatt. Boka bord och avnjut en läcker Shepards pie – Värdshusstyle med sallad och bröd innan spelningen.
Välkommen!
Boka dessa evenemang på info@kittelfjallvardshus.se eller 0940-574700