fbpx

À la Carte

 

100% Västerbotten 19-21/9

Denna helg serverar vi en meny där våra råvaror till 100% kommer från Västerbotten. (Lite som vi alltid gör 🙂 ) Detta är en del av viktigt och kul projekt som vi är med i under ledning av Länstyrelsen i Västerbotten och kocken Anders Samuelsson. Syftet är att öka andelen lokalt producerade råvaror på länets restauranger. Bra!

Förutom denna fina meny kommer vi att ha ett par rätter som man kan beställa och äta i köksbaren

Nygräddat potatistunnbröd

lättrökt öring från Virisen, vår egen pepparrot

Helstekt purjolök från Strycksele

granskottspistou, smörsås på Lapplandssmör, picklade hjortron, krasse

Confiterad lammbog från Häljegård

grönt från Fjällnära, emulsion på Kittelägg & husets örter, lammsky

Glass på Staggliblåbär

krossade kornmjölsdrömmar, maräng med rosor, syrad grädde

595 kr

 

Stugförstameny 27 – 28/9

från kl 17

”Klassisk” råbiff

oxinnanlår från Sjöberg, kapris, äggula, cidervinägersenap

Bröd & Svedjanbakad fjällröding

kantarellcréme, god kål från Fjällnära, sås på havskräfta & krondill

Chokladsandwich

vit & mörk choklad, vanilj, hallonsorbet

625 kr

 

Bojtikken hillbilly band 27/9 från kl 20:00

På Stugförstafredagen kommer grabbarna i Bojtikken tillbaka och lirar i vår bar. Det kommer garanterat bli fullt ös och fullsatt. Boka bord och avnjut en läcker Shepards pie – Värdshusstyle med sallad och bröd innan spelningen.

Välkommen!

Boka dessa evenemang på info@kittelfjallvardshus.se eller 0940-574700

 

 
Viltfondue 
 

Reninnanlår och älginnanlår, fräscha grönsaker, Värdshusets goda såser, mixsallad och pommes frites. Till efterrätt serveras vår läckra vaniljglass med rårörda hjortron, maräng och vispgrädde. Boka minst en dag i förväg. Vuxna 650 kr och för barn upp till 12år kostar det 375 kr

(under Stugförstahelgen 27 & 28/8 går det ej att boka fondue)