fbpx

Kvällsmeny februari

 från kl 18

Boka bord på 0940-574700 eller info@kittelfjallvardshus.se

”Grillad rödbeta” 185

bakad äggula, riven Marsfjällets vita, fermenterade vinbär

Löjrom från Kalix 275

smetana, rödlök, mandelpotatisråraka

Tartar på fjällröding 205

havtorn, lättrökt rödingemulsion, forellrom, rågkrisp

Terrin på kycklinglever & fläsklägg 190

brioche, rostad äpplekräm, cornichons, portvin

Klassiska Gielasoxrullader 295

svartvinbärschutney, gräddsås, vichymorötter, potatismos

Arancini 280

Kittelkantareller, Svedjans gårdsost, broccoli, majonnäs på vår egen svampsoja

Gryta med skrei & havskräfta 355

rouille, havskräftsky, saffranskokt fänkål

Reninnanlår & ”renkebab” 375 

kryddig pumpa, helstekt spetskål, trattkantarellsky

Kvällens skidåkare

ring och kolla vad vi serverar

Varianter på Kittelhjortron 140

glass, maräng, karamellsås, torkade, rårörda

Pudding på Malgomajgårdens lantmjölk 140

hallonsylt och sorbet, knaprig honung, vispgrädde

Salt karamellglass & brownie 140

rostade hasselnötter, lakritsmaränger

Creme brule 110

”crema catalana”

Viltfondue

Reninnanlår och älginnanlår, fräscha grönsaker, Värdshusets goda såser, mixsallad och pommes frites. Till efterrätt serveras vår goda pudding på lantmjölk från Malgomajgården med rårörda hjortron och vispgrädde. Boka minst en dag i förväg. Vuxna 650 kr och för barn upp till 12år kostar det 375 kr