fbpx

COVID-19

Vänligen, läs detta!

Det är minst sagt tuffa tider och vi på Värdshuset förbereder oss för fullt för en annorlunda vintersäsong. Lite så här tänker vi oss att vår restaurang, bar och vandrarhem kommer funka under rådande pandemi.

I baren utökar vi möjligheten att äta vår goda och uppskattade mat. Vi kommer att servera smaskiga varma och kalla mellanrätter med sedvanlig Värdshustouch, såklart matchat med fina naturviner och lokala hantverksöl. Vår nya bartender Mattias blandar både sina favoritdrinkar och Värdshusets egna klassiker. All mat och dryck kommer att bordserveras. Betalning sker också vid bordet. Vi placerar alla bord glest med minst en meters mellanrum. I baren dukar vi några få sittplatser för sittande gäster. Både drop-in men även bordsbokning. 

Även under vår vanligtvis stillsamma afterski serverar vi all dryck och tilltugg vid borden. Om alla bord, stolar och barstolar är upptagna så ber vi er återkomma vid ett annat, lite lugnare tillfälle.

I matsalen glesar vi ut borden ännu mer och sätter inte mer än cirka 35 gäster per sittning, istället för 70 i normala fall. Vi öppnar redan klockan 17 denna vinter för att hinna med två sittningar. Är ni ett större sällskap  än åtta blir ni placerade vid olika bord bredvid varandra. I köksbaren kommer vi också ha ett fåtal matplatser. All betalning sker vid borden. Vi ser gärna att vi inte behöver dela upp betalningarna utan att ni Swishar varandra efteråt istället. Bordsbokning är obligatorisk. Hör av er om ni blir färre eller önskar bli fler.

Under lunchen övergår vi till bordservering. All beställning, mat och dryckesleverans och betalning sker vid bordet. På helger och andra dagar när vi väntar mycket folk öppnar vi upp baren för lunch servering där också. Vill ni beställa fika så välj vad ni vill ha vid bardisken så kommer vi ut med det till er. Vid fint väder kommer vi att försöka servera delar av lunchen på altanen. T.ex en god viltkebab i tunnbröd eller vår ikoniska älgburgare.

Vi kommer att ha en take away-meny med några utvalda rätter som vi tycker passar för avhämtning. Den kommer att finnas på vår hemsida och uppdateras hela tiden.  Till julafton kommer vi att sälja en kasse med några av julbordets bästa läckerheter för att njuta av hemma i stugan. På nyårsafton kommer vi ha en festlig, publik trerättersmeny för avhämtning där ni endast steker köttet och värmer tillbehören. Mer info kommer snart!

Vi stänger klockan 22 varje kväll vi har öppet.

På vandrarhemmet stänger vi ner några rum för att minska trängsel. Alla allmänutrymmen städas noggrant dagligen. All rumsstädning och bäddning sköts som vanligt av vår duktiga och noggranna personal. Handsprit finns naturligtvis. Vår goda frukost serverar vi på brickor vid bordet i restaurangen.

Så tänker vi oss en vinter tillsammans på Värdshuset. Vad vi förväntar oss av er vet ni redan vid det här laget. Vi hjälps åt, eller hur? Välkommen till oss i vinter. Vi öppnar 11 december.

Vänligen / Jasper, Lotta, Taivo, Taher, Felix, Tilde, Mattias, Pin, Dennis, Stellan + förhoppningsvis några till